2013 decemberében megtartottuk a most már szokásosnak nevezhető éves HFL gyűlést.
Ezen az összejövetelen az összes HFL csapat képviseltette magát, ahogyan a Rebels és a Cowboys is.
A Rebels részéről Lesi Tamás és Németh Gyula, míg a Cowboys részéről Karim Trabelsi és Magyar Csanád volt jelen. Úgy hozta a sors, hogy egymás mellett foglaltunk helyet, így közvetlenül beszélgethettünk.

(A két csapat között már előtte is jó volt a viszony, hiszen a Rebels fiatal játékosai a 2012-es szezonban vendégeskedtek a Cowboys juniorban és Karim Trabelsi is besegített a Rebels felnőtt csapatának a pálya széléről.)

Visszatérve a HFL megbeszélésre, az egyik legnagyobb kérdés a tavaszi CEI megrendezése volt. Ez persze teljes mértékben befolyásolta a HFL elhelyezését a 2014-es évben, de ahogy azóta már kiderült, jövőre már tavasszal rendezik meg a magyar elit ligát.

A Rebels sajnos sok játékosát vesztette el a 2013-as szezon során, így Ők a tavaszi-őszi kombinációt tartották előnyben egy kisebb nyári szünettel. Karim Trabelsi azonban azt javasolta, miért nem indulunk együtt a CEI keretein belül, mert egész jól kiegészítenénk egymást.

Szó szót követett, míg megbeszéltünk egy találkozót, amin eldöntöttük, hogy a tavaszi szezonban Budapest Cowboys néven indulunk a CEI-ben (itt főképp a támogatóink játszottak hatalmas szerepet a névválasztásban), míg a Divízió 2-ben Újbuda Rebels 2 néven. A tavaszi felkészülés nem volt zökkenőmentes, de a csapat kezdett összekovácsolódni. A CEI döntőig meneteltünk, de hibáinkat kihasználták az ellenfelek, így „csak” ezüsttel jöhettünk haza Szerbiából.

A döntő után tartott megbeszélésen már tudtuk, hogy együtt kell maradnia a két csapatnak, de a teljes egyesülés még váratott magára.

Az őszi HFL szezon természetesen Újbuda Rebels néven, míg a juniorban Budapest Cowboysként szerepeltünk. A kiemelt bajnokság nálunk is kiemelt szerepet játszott, így az összes energiánkat az első osztályra összpontosítottuk. Ez a junior és a második csapat sikertelenségéhez vezetett, de a jövő évi kiírás ezt már kiküszöböli.

Nem sajnálunk semmit, hiszen 2014 HFL Bajnoka a Rebels lett.

 

A következő évet már új köntösben, Cowbells néven indítjuk el. A csapat logóját Németh Gyula tervezte, amit ezúton is köszönünk neki.

 

A Rebels és a Cowboys éra véget ér. Közel 10 éves múltjaikat hagyják hátra a csapatok. Megannyi játékos, edző, segítő és szurkoló fordult meg nálunk. Reméljük, büszkén tekintenek majd vissza erre az időszakra.

Tekintsétek meg az egyesülésről szóló videónkat:
https://www.facebook.com/video.php?v=1043826818977009


Hajrá Rebels! Hajrá Cowboys! Hajrá Cowbells!